Om mig...

Jag har i ungefär 24 år, fram till 1 september 2014 drivit butiken Lyckås Ridsport AB. Under många år nu har sadeljobben blivit fler och fler och intresset för sadlar har ökat både hos kunderna och mig själv. 

När jag nu sålt butiksverksamheten så fortsätter jag att jobba med enbart sadlarna, som ändå blivit min huvudsyssla de senaste åren. Det är ett inspirerande och utvecklande jobb och det är roligt att kunna vara till nytta för både ryttare och hästar! :-)

Jag är auktoriserad sadelinpassare genom utbildning hos Nordiska Sadelmakarkåren.
Jag är även, genom många kurser och utbildningstillfällen, auktoriserad återförsäljare av Erreplus och Arena/Bates/Wintec sadlar. Jag har på senare tid även vidareutbildat mig utomlands på eget initiativ.

Tidigare har jag mest ridit dressyr. Jag har haft 2 hästar som jag tävlat upp till Prix St:George med. Min hoppkarriär blev väldigt kortvarig, vågade inte riktigt.... lite lätta klasser....och en debutantklass i fälttävlan....sen fick det vara bra med det... ;-)

I dag rider jag inte längre, men tycker det är jättekul att hjälpa andra. Tillsammans med alla utbildningar känner jag att jag vid sadelinpassningarna har stor nytta av mina tidigare erfarenheter som ryttare, för att förstå känslan hos ryttaren.

Fia Montelius